Okei.
Vi lovet dere å skrive noen ord om oss selv.

Vi er begge ivrige frimerkesamlere, og begge er vi hovedmedlemmer i Karmøy Frimerkeklubb.
Vi  har begge to arbeidet på Hydro Aluminium Karmøy Fabrikker, men er nå pensjonister.

 

GEIR har samlet på frimerker siden han var 10år og siden han nå forlengst har passert de 60, begynner det å bli noen år. Han er bosatt på Avaldsnes på Karmøy. Han har vært formann i Karmøy Frimerkeklubb i en årrekke og er også støttemedlem i en lang rekke andre frimerkeklubber rundt omkring i landet. Er også medlem i Norsk Posthistorisk Selskap samt i Krigs- og feltpostforeningen. Han er videre leder i Norsk Skipsposthistorisk Forening.

Har også vært meget aktiv i STEMPELGRUPPE ROGALAND, en gruppe bestående av aktive filatelister som har hatt som hovedmål å skaffe seg oversikt over alle poststempler brukt i ROGALAND.  Først del av dette arbeidet ble avsluttet i 2004 da boken POSTSTEMPLER I ROGALAND 1848-1969 ble utgitt.  Og i 2015 forelå også oppfølgeren: POSTSTEMPLENE I ROGALAND 1848-2015. En fantastisk bok som da også fikk GULLMEDALJE på den NORDISKE FRIMERKEUTSTILLINGEN NORDIA 2016 i Finland.

 Geir er en aktiv utstillingssamler og har stilt ut sine mange ulike samlinger ved flere anledninger både på regionalt, nasjonalt og nordisk nivå. Blant annet har han ved åtte anledninger oppnådd GULLMEDALJE på Nasjonale utstillinger for tre ulike samlinger. Han har også  tre STORE VERMEILMEDALJE fra NORDISKE utstillinger.

Som samler er hovedinteressen hjemstedsamlinger fra Karmøy og Rennesøy. Men alle posthistoriske objekter fra Nord-Rogaland og Ryfylke-regionen ( d.v.s kommunene: Bokn, Kvitsøy, Rennesøy, Finnøy, Hjelmeland, Sauda, Suldal, Vindafjord, Tysvær, Haugesund og Karmøy) fra før 1890 har stor inntresse. Samler også på brev, kort etc. som har gått gjennom den norske postkontrollen i 1945/46. Likeledes på post til og fra norske internerte etter rettoppgjøret i 1945/46. Dette samleområdet ble endelig omgjort til et utstillingseksponat høsten 2010 og etter 2 vermeilmedaljer på de regionale utstillingene Ålesund 2010 og Sandnes 2010 fikk han STOR VERMEIL og 84 poeng under den nasjonale utstillingen Frefil 2010. Senere også VERMEIL under Nordia 2011 i Finland. Og tilslutt har det blitt to GULLMEDALJER på nasjonale utstillinger, senest i Trondhjem i 2015.

Sitt nyeste eksponat : Norske offiserer i tysk fangenskap 1942 – 1945 viste han frem på den rehionale utstillingen VARDØ 2016. Debuten endte med 82 poeng og Vermeil-medalje. I etterkant er eksponatet alt oppgradert fra 4 til 5 rammer og dukker nok opp på en ny utstilling i løpet av 2017.

 

Han er også godkjent som dommer på nasjonalt nivå og har vært aktiv dommer på en rekke regionale utstillinger.  Var også dommer på den første Nasjonale en-rammesutstillingen SØRLAND 07 i Kristiansand. Senere også på den Nasjonale utstillingen BERGEN HUNDRE i 2011.

Seneste dommerjobb var i Vadsø i under den regionale utstillingen VARANGER 2013, og til høsten venter nye oppgaver  under den regionale utstillingen LISTER 2017 i Farsund.

 Email: geir.lunde@haugnett.no

JØRGEN har samlet på frimerker siden han var 20 år, og han også han har nå passert de 60 og også gått over i pensjonistene rekker.  Han er bosatt i Kopervik.
Han har vært styremedlem i Karmøy Frimerkeklubb i en årrekke. Også Jørgen har forsøk seg på utstillingsfronten  siden tidlig på 1990-tallet, om enn i noe mer beskjeden grad enn Geir.

I høst debuterte han imidlertid med sitt nye eksponat: EN POSTHISTORISK RUNDREISE BLANT HERREDENE I HARDANGER, SUNN- og MIDHORDLAND under Drafnia 2011.

Resultatet ble vermeilmedalje med 84 poeng samt Juryens Gratulasjoner. Senere gikk han helt til topps på den regionale frimerkeutstillingen RYFYLKE 2011 og fikk Grand Prix for beste eksponat på utstillingen. Og på den nasjonale utstillingen BERGEN HUNDRE litt senere på høsten 2011 fikk han 88 poeng og GULLMEDALJE  for samme eksponat.

 Som samler derimot har han vært nesten altetende, her kan nevnes: Postkort av Torsrud, brev og kort med reklame, hjelpestempler, stempler på nk. 350, 1kr. Haakon VII osv. I den senere tid har han imidlertid mest konsentrert samlingen om objekter fra Hordaland, og da særlig fra  Hardanger.

Vi er selvsagt begge to interesserte i tilbud på objekter vi kan bruket til egne samlinger. Det være seg tilbud om kjøp eller eventuelt bytte, gjerne mot objekter vi tilbyr i disse listene.

E-mail: joesund@online.no